Jun Kombucha: de voor- en nadelen van een levendige drank
De “champagne” van de kombucha’s is een topper in het gamma van Bizar. Maar heeft het meer dan alleen maar bubbels te bieden ?

Laten we eerlijk zijn. We willen allemaal zeker zijn van iets voor we onszelf er aan blootstellen, toch? Daarom beantwoorden we voor jou de vraag: Wat zijn de voor- en nadelen van Jun kombucha?

De geweldige voordelen van Jun Kombucha

Jun Kombucha, een probiotische powerhouse.

Als eerste voordeel is Jun Kombucha een bron van probiotica, die een mooie mix van micro-organismen met zich meebrengt. Als je onze eerdere blogs over de gezondheidsvoordelen van gefermenteerde drankjes hebt gelezen, weet je al dat deze micro-organismen goed zijn voor je spijsvertering en darmflora. Deze bondgenoten zorgen niet alleen als boost voor je spijsvertering, maar zijn ook een wonder voor je immuunsysteem!

Bron tegen lichamelijke oxidatie.

De basis van Jun Kombucha bestaat uit witte thee, die antioxidanten meebrengt. Deze antioxidanten kunnen schadelijke stoffen neutraliseren en je lichaam beschermen tegen celbeschadiging. Een mooi voordeel dus.

Vitaminen alom!

Jun Kombucha is een schat aan voedingsstoffen, zoals vitamine B en aminozuren die nog meer voordelen toevoegen aan je gehele gezondheid. Ook kunnen sommige vitaminen in Jun Kombucha, zoals vitamine B1, B6, B12 en C een voordeel zijn voor het kalmeren van je lichaam en geest. Benieuwd naar de specifieke voordelen van deze voedingsstoffen? We gaan er dieper op in in deze blog.

Een ware smaakmaker, gebrouwen met alle liefde

Laten we ook even stilstaan bij het smaakprofiel van de Jun Kombucha. Met een subtielere, lichtere smaak en een fijne sprankeling is dit drankje een smaakavontuur dat je niet wil missen. Tot slot maken we de drankjes van BIZAR nog  volledig hoe ze bedoeld zijn, volledig met de hand. Een voordeel dat wilt zeggen dat wij volledig betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces van onze drankjes.

De andere kant van Jun Kombucha

 Een prikkende allergie

We beginnen met een belangrijk nadeel dat wel eens vergeten wordt: bijenhoningallergie. In héél uitzonderlijke gevallen kunnen er sporen van pollen in de honing belanden, die gebruikt worden in de jun kombucha. Dit kan een allergische reactie veroorzaken.

Rumble in the jungle

Gefermenteerde dranken, zoals Jun Kombucha, kunnen een opgeblazen gevoel in de darmen en maag veroorzaken. Ook kan de zure aard van gefermenteerde dranken wat ongemakkelijk zijn voor de maag, dus test zeker of deze nadelen bij jou voorvallen.

Dronken wordt je er niet van maar toch…

Jun Kombucha kan stiekem wat alcohol bevatten. Alles wat gefermenteerd wordt, maakt door de suikers tijdens dit proces een klein beetje alcohol aan. Al is het vaak minder dan  0,5% promille, het is nadelig als je zwanger, kind of een alcoholgevoelig persoon bent.

De wetenschappelijke testen

Jun kombucha en kombucha worden steeds populairder. Wij bij Bizar vinden het een enorm nadeel dat er nog niet veel wetenschappelijke testen op gedaan zijn. Hierdoor zijn niet alle eigenschappen van gefermenteerde dranken wetenschappelijk bewezen. Maar ervaringen van liefhebbers zijn er meer dan voldoende en deze kunnen je een duidelijk beeld geven.

Of je nu op zoek bent naar een verfrissende boost voor je immuunsysteem of gewoon een unieke smaakervaring, BIZAR heeft een sprankelend aanbod voor de avontuurlijke smaakpapillen!
Neem dus zeker een kijkje in onze shop en ervaar zelf wat het drankje met je doet. 
En heb je ervaring die je zelf wilt delen? Laat het ons dan zeker weten!

Jun Kombucha, wat maakt jou zo verfijnd?
Wat is jun kombucha, wat is het verschil met gewone kombucha, … Deze vragen worden in onze blogpost beantwoord. Lees er alles over!