Jun Kombucha, wat maakt jou zo verfijnd?
Wat is jun kombucha, wat is het verschil met gewone kombucha, … Deze vragen worden in onze blogpost beantwoord. Lees er alles over!

“Jun kombu… wat?”  Dat is een vraag die af en toe wel eens naar boven komt wanneer dit heerlijke drankje voor het eerst aangekaart wordt. Zoals de naam zelf al aangeeft, is Jun Kombucha een variant op de Kombucha. In een andere blogpost hebben we kort uitgelegd wat Kombucha is. Zeker de moeite waard om die post ook even te lezen!

In deze post leggen we je graag uit wat Jun Kombucha is en de verschillen met gewone Kombucha meer toespitsen, zodat jij een goede keuze kan maken welk drankje bij jou past.

Jun Kombucha, mousserende thee.

Jun Kombucha, welke ook de namen jun en jun thee kunnen dragen, wordt door kenners wel eens vaker de “champagne” van de kombucha’s genoemd. Allereerst komt dit door de grotere hoeveelheid bubbels die er in het drankje aanwezig zijn. De smaak en bubbels van de Jun thee is wat verfijnder en zachter dan die van de volwassenere, zuurdere Kombucha.

De Jun thee heeft zijn zachtheid in smaak en de bubbels te danken aan de iets andere ingrediëntenlijst en bereidingswijze wat, voor sommigen, het niveau van dit drankje naar een ander niveau doet tillen. Zo wordt er voor zowel het maken van de SCOBY, wat de basis van de Kombucha is, als het drankje uitsluitend gebruik gemaakt van zachte witte theebladeren. Ook wordt er als zoetstof rauwe, ongepasteuriseerde honing in plaats van suiker gebruikt. En die bubbels, die krijg je omdat de jun een wat lagere omgevingstemperatuur nodig heeft om te fermenteren, net zoals bij champagne.


Let’s get drunk… van thee!

Doorheen de gehele Chinese theegeschiedenis is er door kenners vaak beweerd dat ze “cha zui”, of theedronken, geraken. Of je dit echt van gewone thee kan krijgen, laten we hier in het midden.

Jun Kombucha, aan de andere kant, is een thee wat jou wel een aangeschoten gevoel kan geven!
Er zit dus toch enige waarheid in de Chinese theegeschiedenis. Maar niet gevreesd; onze Jun werd getest door een onafhankelijk en erkend laboratorium waardoor wij met trots - en zekerheid - kunnen zeggen dat wij alcoholvrij zijn.

We raden je dus zeker aan om onze Jun Kombucha gerust zelf eens uit te proberen!

Je kan ons assortiment heerlijke Jun Kombucha’s terugvinden in een Comme Chez Nous-winkel in jouw buurt.


Jun Kombucha: de voor- en nadelen van een levendige drank
De “champagne” van de kombucha’s is een topper in het gamma van Bizar. Maar heeft het meer dan alleen maar bubbels te bieden ?