Past (Jun)Kombucha en Waterkefir in een Vegan-, Flexi- of Vegetarisch dieet?

De wereld is aan het moderniseren en daar komen nieuwe eetgewoonten bij kijken. Allerlei termen komen je rond de oren gevlogen maar wat is nu juist een vegetariër, flexitariër of vegan? Als je niet thuis bent in de wereld van de vegaburgers en tofu, klinkt dit vast onbekend dus lichten we het graag toe in onze blog.

Wat is een Vegetariër?

Vegetarisch is een groot begrip en de definitie ervan verschilt van persoon tot persoon. Een vegetariër is iemand die eten vermijd waarvoor dieren gedood zijn. Dit betekend voor velen het vermijden van vlees maar soms ook het eten van vis.

Je hebt mensen die geen vlees eten maar wel vis. Die noemen we dan pescotariërs.

Sommige vegetariërs vermijden ook bepaalde producten waar dierlijke producten in zitten zoals gelatine, kaas of kleurstoffen. Dat neigt dan al eerder richting het veganisme. Wat ons meteen bij het volgende topic brengt...

Wat is een Veganist?

Veganisten zijn personen die eigenlijk heel strikte vegetariërs zijn. Zij vermijden alle producten waarvoor een dier gedood is maar ook producten die van een dier afkomstig zijn. 

Dat wil dus zeggen: veganisten eten totaal geen dierlijke producten. Zij eten eveneens geen melkproducten, honing, rundsbouillon, eieren … Ze dragen bijvoorbeeld ook geen wol of leder.

Zij kunnen dus niet genieten van onze Jun Kombucha doordat we hier gebruik maken van honing. Onze andere drankjes zijn wel tot hun beschikking.

Wat is een Flexitariër?

Voor de meesten is flexitariër zijn ook niet perse een bewuste keuze. Flexitariërs zijn stikt gezien iemand die één of meerdere dagen per week geen vis of vlees eet.

Personen die grotendeels vegetarisch door het leven gaan maar af en toe nog wel eens een stukje vlees of vis eten. 

Soms is dit uit eigen wil voor het behouden van essentiële voedingswaarden maar soms gewoon om niet te veel te willen dwars liggen in een sociale setting.

Dus... Past B!ZAR binnen jouw aangepast dieet?

Met één woord: JA! Onze Kombucha en Waterkefirs worden uitsluitend gemaakt met natuurlijke producten. Waar wij dan onze heerlijke smaakjes vandaan halen? Wij gebruiken enkel huisgemaakte sappen van fruit.

KOMBUCHA versus WATERKEFIR
Vraag jij je ook af wat de verschillen nu eigenlijk exact zijn tussen Kombucha en Waterkefir? Je komt er alles over te weten in onze nieuwste blog!