De 6 grootste voordelen van onze Waterkefir
Omdat veel mensen nog niet echt weten wat waterkefir is, willen we in dit artikel vooral de nadruk leggen op de voordelen dat het drinken van waterkefir met zich meebrengt. Die voordelen zijn vooral op gezondheidsvlak maar sommige voordelen zijn ook gewoon heel fijn en leuk.

1. GeZonde darmflora

Waterkefir heeft een bijzonder darm regulerende werking. Het helpt om je darmen gezond te houden of zelfs te herstellen. Ziektes en klachten komen vaak vanuit een verstoring in je darmen. Daarom dat een gezonde darmflora net zo belangrijk is. Je darmen wat extra aandacht geven met een lekker drankje, nemen wij er graag bij.

2. Hmmm  vitamines

Waterkefir bevat geweldige vitamines zoals B1 (Thiamine), B2, B6, C, D en H (Biotine). Elk van die vitamines heeft een gezond effect op je lichaam en geest. B1 kan bijvoorbeeld helpen met spierpijn en een droge huid. B2 helpt bij vermoeidheid. B6 is belangrijk voor je weerstand net als vitamine D. Vitamine H heeft dan weer een gunstige werking op je zenuwstelsel en stabiliseert je eetlust.

3.  GeZondheid

Met dank aan al die vitamines is waterkefir dus echt een gezond drankje. Waterkefir zou zelfs helpen met andere gezondheidsklachten bijvoorbeeld het reguleren van hoge bloeddruk. Het drankje heeft ook een hoog gehalte aan essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die ons lichaam zelf niet kan aanmaken en je dus door voeding of supplementen moet opnemen. Aminozuren dragen bij aan een elastische huid, sterke nagels en glanzende haren.

4.  Handmade

Onze waterkefir wordt met veel aandacht en zorg artisanaal gemaakt. Dat maakt ook dat wij kort op de bal kunnen spelen. Het zorgt er ook voor dat wij ook erg betrokken zijn bij het ontwikkelingsproces. Van het ontwikkelen van de smaak tot het bottelen van de flesjes.

5.  Caloriearm

Waterkefir wordt gemaakt door middel van een fermentatieproces. Om dat in gang te zetten, moet je suiker gebruiken. Maar geen zorgen! De suiker die we gebruiken voor het fermentatieproces, wordt volledig verwerkt tot er niets van overblijft. We maken het enkel wat smaakvoller door natuurlijke sappen, Stevia en kruiden toe te voegen.

6.  Alcoholvrij

Waterkefir is alcoholvrij. Daarom kan je het drinken al een verfrissende alcoholvervanger of als vervanger van tonic in een cocktail. Maar daar komen we later nog op terug 😉

 Wil je nog meer weten over onze geweldige waterkefir? Neem eens een kijkje op onze Facebookpagina of Instagram. Houdt ook zeker onze blogs goed in de gaten!

Van waar komt Waterkefir en wàt is het?
Wist je dat Waterkefirkorrels oorspronkelijk als reinigingsmiddel voor water werd gebruikt? Dus euhm, wat drinken wij dan juist? Je ontdekt het hier!