Waterkefir, waar kom jij vandaan?
Laten we bij het begin beginnen. Waar komt waterkefir vandaan? Wel, het is niet helemaal duidelijk waar waterkefir nu precies vandaan komt. Er zijn veel tegenstrijdige verhalen die de ronde doen. In deze blog willen wij de twee meest voorkomende verhalen over de oorsprong van waterkefir even toelichten.

Mexico

Vele mensen zeggen dat de oorsprong van waterkefirkorrels ligt bij de Tibicos-cultuur. Zij zouden op de Opuntia Cactus (Prickly Pear Cactus), harde korrels gevonden hebben. Die verwerkten zij in een suikerwater-oplossing die ze keer na keer opnieuw gebruikten. Er is documentatie uit de late jaren 1800 dat waterkefirkorrels werden gebruikt in gefermenteerde dranken die gemaakt werden van het gezoete sap van de cactus.

Kaukasus

Anderen zeggen dan weer dat de origine van waterkefir ligt in het Kaukasus gebergte. Dit gebergte ligt tussen de Zwarte zee en de Kaspische zee. De oorspronkelijke bewoners zouden dit al erg lang gebruiken en drinken waterkefir zoals wij water hier.

In een vorige blog spraken we eveneens al over een ontstaan bij Franse boeren. Want zij kenden het als “graines vivantes” om hun water te filteren. Dat gaat al terug tot in 1890!

Zoals we eerder al zeiden, is het ontzettend moeilijk om precies vast te leggen waar de oorsprong van Waterkefir juist ligt. Iedereen vertelt een ander verhaal en er is gewoon te weinig geregistreerde geschiedenis gedocumenteerd over het ontstaan van die gezonde Waterkefir. 
 
Maar een ding weten we zeker. Waterkefir wordt al eeuwenlang door vele verschillende culturen gebruikt verspreid over de wereld. Ondertussen heeft het gezonde drankje ook zijn weg gevonden naar de Westerse en Europese culturen. Dat kunnen wij enkel toejuichen! Wij geniet alvast van een heerlijk glaasje waterkefir én al zijn voordelen.

Wil je graag meer weten over waterkefir? Lees dan zeker eens onze andere blogs en kijk eens rond op onze website!
 

De 6 grootste voordelen van onze Waterkefir
Omdat veel mensen nog niet echt weten wat waterkefir is, willen we in dit artikel vooral de nadruk leggen op de voordelen dat het drinken van waterkefir met zich meebrengt. Die voordelen zijn vooral op gezondheidsvlak maar sommige voordelen zijn ook gewoon heel fijn en leuk.